Informatie

Verzorging van je edelstenen

Als de edelsteen is ontdaan van opgedane energie dan moet je hem ook weer voorzien van nieuwe, zuivere energie. Hier zijn ook weer verschillende methodes voor die je kunt toepassen.

Zonlicht
De meeste heldere stenen zoals kristallen kun je prima opladen in de volle zon. Maar niet alle stenen kunnen hier tegen en kunnen verkleuren, uitdrogen en zelfs barsten. Enkele stenen die niet tegen de zon kunnen zijn:
amethyst, aquamarijn, aventurijn, beryl, celestiet (celestien), fluoriet, kunziet, larimar, malachiet, opaal, seleniet, woestijnroos rozenkwarts, toermalijn, turkoois. 
Wil je er zeker van zijn dat je je stenen geen kwaad doet met het felle zonlicht, bescherm ze dan door er een doekje overheen te leggen.
Maanlicht
Het opladen van stenen in maanlicht werkt heel goed. Vooral bij de doorzichtige gevoelsstenen. Het opladen bij volle maan heeft zelfs effect wanneer de stenen achter glas liggen. Leg ze dus gerust op de vensterbank.
Abalone schelp met Bergkristal split
Een veilige manier om stenen op te laden is door ze nachtje tussen bergkristalsteentjes in een abalone schelp of op een cluster van bergkristal te leggen.
 

 

Water

Als je een steen snel wil ontdoen van zijn (ongewenste) energie dan kun je hem een minuutje of 5 onder zacht stromend lauw water houden. Dit is wel een snelle, maar geen grondige reinigingsmethode. 
Voor een diepere reiniging kun je de steen 24 uur in een bakje met water leggen. Het liefste bronwater zonder koolzuur.
Bronwater is vrij van kalk, en kalk kan de stenen aantasten. Spoel de steen tussendoor een paar keer af en ververs het water in het bakje. Leg nooit verschillende soorten stenen tegelijk in het bakje.
Helaas kunnen niet alle stenen goed tegen water zoals Chrysocolla, Seleniet, Calciet, Celestien, Preniet, Pyriet en Hematiet.
Deze stenen kunnen breken, oplossen of oxideren en hiervoor kun je dus beter de indirecte methode kiezen. Je legt de steen in een glazen schaaltje, deze zet je in een groter schaal die gevuld is met water.
Hematiet
Om je stenen van zijn (ongewenste) energie te ontdoen kun je de stenen een nacht in een Abalone schelp met Hematiet steentjes leggen.
Salie, wierook en Palo Santo
Een snelle manier om je stenen te reinigen is om de steen door de rook van witte salie, palo santo of een mix van beiden te halen.


Ram21 maart t/m 20 april
Stier21 april t/m 21 mei
Tweelingen22 mei t/m 21 juni
Kreeft22 juni t/m 23 juli
Leeuw24 juli t/m 23 augustus
Maagd24 augustus t/m 23 september
Weegschaal24 september t/m 23 oktober
Schorpioen24 oktober t/m 22 november
Boogschutter23 november t/m 22 december
Steenbok22 december t/m 20 januari
Waterman21 januari t/m 18 februari
Vissen19 februari t/m 20 maart